На 23 февруари в сградата на Българската академия на науките гостуваха група ученици от 8 и 9 клас от 12 СУ „Цар Иван Асен II“ в София. Всички те са част от литературен клуб „Таланти“ към училището с ръководител учителката по български език и литeратура г-жа Зорница Климентинова.
Доц. Алека Стрезова от Института за исторически изследвания им представи подробно изложбата „150 години от гибелта на Васил Левски. Места на памет (1873 – 1933)“, а след това учениците рецитираха пред публиката одата „Левски“ от „Епопея на забравените“ от Иван Вазов и стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев.
В края на посещението д-р Силвия Найденова, директор на Централна библиотека, благодари за посещението от името на всички колеги и подари на учениците копие от първото табло на изложбата с портрета на Васил Левски. Г-жа Зорница Климентинова също благодари за сърдечното посрещане и възможността децата да научат повече за ролята на Българска академия на науките и за възможностите на библиотеката.