Вие сте тук: Начало » Информационни услуги » On-line ресурси » On-line ресурси с временен достъп
Действия към документ

Временен достъп

Последна промяна 2017-12-11 09:50
 

 Достъпът до ресурсите е възможен от всеки IP адрес от мрежовото пространство на БАН. 

  
  
Ebsco-logo 

Безплатен достъп през декември 2017 г. на адрес https://www.ebscohost.com/

Водещ доставчик на електронни ресурси в тези области. Предлага достъп до над 1 млн. Електронни книги от 1500 издатели от цял свят. Най-новите бази данни включват Academic Search Ultimate, Humanities Source Ultimate, Sociology Source Ultimate, Social Science FT, Central&Eastern European Academic Source и EBSCO Discovery Service – инструмент, предоставящ достъп до най-всеобхватното съдържание в социалните науки и хуманитаристиката.

  
Brill

Безплатен достъп от 15 октомври до 15 декември 2017 г. на адрес http://booksandjournals.brillonline.com/content/journals

Издателска къща Brill е основана през 1683 г. Тя е с богата история и силно международно присъствие. Седалището на компанията е в Лайден, Холандия, с филиал в Бостън, Масачузетс (САЩ).

Тематичните области са в хуманитарните и социални науки. Включени са издания и на тема биология. Езикът на статиите е английски. Чрез онлайн платформата на Brill се предлагат повече от 280 научни списания като 13 от тях са Open Access. При провеждане на търсене, резултатите с маркиран малък зелен правоъгълник предоставят пълнотекстов достъп.

  
deg

Безплатен достъп за периода октомври-декември 2017 на адрес https://www.degruyter.com/

Специално приложение за 900 електронни списания. Това е едно от най-старите издателства в Германия, което публикува над 1800 нови заглавия всяка година в различни области, от които над 400 на абонаментен принцип, повече от 500 свободно достъпни списания и над 50 дигитални продукта. Над 70% от съдържанието е на английски език.

  
emis

Безплатен достъп от 4.12.2017 г. до 8.01.2018 г. до онлайн колекция „University CEE & SEE region“ на EMIS (Euromoney Institutional Investor Company), част от Euromoney Institutional Investor plc. Ползването е ограничено на 50 сесии дневно.

При влизане на адрес http://emis.com се натиска бутона горе в дясно на екрана Client Login. Автоматично се разпознава IP адреса и се изписване приветствие. Слагате отметка на My full subscription. Натискане на бутона Continue.  Можете да работите вече с платформата. Настройките са само за първото логване от даден компютър, след това те се запаметяват.

Безплатен достъп през февруари 2018 на адрес https://www.emis.com/ - за цялата база

EMIS – информационни услуги за развиващите се пазари, е онлайн платформа, предлагаща трудно достъпна бизнес информация за развиващи се пазари, от местни и международни източници, осигуряваща достъп до хиляди профили на компании с финансови резултати, индустриални проучвания и анализи, макроикономически показатели, доклади за държавен риск и новини, като по този начин позволява детайлно анализиране на пазара.

  


1040 София, ул. "15 ноември" 1   телефон: (02) 987 8966, факс: (02) 986 2500
Последна промяна: 20-01-2018
Real Time Web Analytics